11 Mayıs 2017 gündeminde neler var?

11 Mayıs 2017 `gündem` özeti şöyle;

Portakal

-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan MGK Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ayrı ayrı kabul edecek.

- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Milano'da temaslarını sürdürecek, ardından Akdeniz İçin Birlik Parlamento Asamblesi Başkanlık Divanı Toplantısına katılmak üzere Roma'ya geçecek.

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Sosyalist ve Demokratlar Grubu Başkanı Gianni Pitella ve beraberindeki heyet ile kahvaltıda bir araya gelecek.

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, trafik kazasında hayatını kaybeden Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper ile şoförü Muzaffer Akşehirli için Denizli Adalet Sarayı önünde düzenlenecek törene katılacak.

2- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İstanbul'da 2017 HIMMS Türkiye Sağlık Bilişimi Konferansı ve Fuarı'na katılacak.

3- TBMM'den

- TBMM Genel Kurulunda, bazı uluslararası anlaşmaların onaylanmasına ilişkin kanun tasarıları görüşülecek.

- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun teklifi üzerinde görüşmeler devam edecek.

EKONOMİ

1- Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ankara'da Ensar Vakfı'nın toplantısına katılacak.

2- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İstanbul'da Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ) Teşkilatı Bakanlar Toplantısına katılacak, basın toplantısı düzenleyecek, KEİ İş Forumu kapanış oturumuna iştirak edecek.

3- TÜİK, mart ayına ilişkin sanayi ciro ve dış ticaret endekslerini açıklayacak.

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Strazburg'da Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ile çalışma yemeğinde bir araya gelecek, Çelik ve Jagland, ortak basın toplantısı düzenleyecek.

2- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum lider Nikos Anastasiadis, Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde ara bölgede bir araya gelecek.

3- Musul kent merkezinin batı yakasının terör örgütü DEAŞ'tan geri alınması operasyonu takip ediliyor.

4- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

5- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

GÜNCEL

1- Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, YÖK Başkanlığında düzenlenecek Tıp Fakülteleri Dekanlar Konseyi Toplantısı'na katılacak, basın toplantısı düzenleyecek.

2- Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi Yıldırım Salonu'nda Bursa il ve ilçelerinde görev yapan din görevlileriyle buluşacak, Murat Hüdavendigar Uluslararası İmam-Hatip Lisesi Öğrencileri Diploma Törenine katılacak.

KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Maltepe Üniversitesindeki Roman Kahramanları İstanbul Edebiyat Festivali açılış törenine katılacak.

- Avcı, Ortadoğu ve Kuzey Afrika Zirvesine iştirak edecek, Valiliği ve Belediye Başkanlığı ziyaret edecek, Rize Kalesi restorasyon çalışmalarını inceleyecek, Ortadoğu ve Kuzey Afrika Zirvesi gala yemeğinde yer alacak.

2- 9. Uluslararası TRT Belgesel Ödülleri açılışı, İstanbul'da Grand Pera Emek Sahnesi'nde yapılacak

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İstanbul'da Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından Yenikapı Etkinlik Alanı'nda düzenlenen ve Anadolu Ajansının global iletişim ortağı olduğu Etnospor Kültür Festivali'ne katılacak.

2- UEFA Avrupa Ligi yarı final rövanşında Manchester United-Celta Vigo ve Olympique Lyon-Ajax maçları oynanacak. Avrupa

'İngiltere, Türkiye ile ilişkiler geliştirme yönünde bir döneme girdi'

Türkiye Geneli Hava Durumu

11 Mayıs 2017 gündeminde neler var?

HSK'ya seçilecek adaylar belirlendi

'Endişelerimizi Trump'a bizzat ileteceğim'