Türkiye Geneli Hava Durumu

Portakal

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM
Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu ile Siirt Sivas Niğde Kayseri Ordu ve Samsun'un doğu çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah saatlerinde Marmara'nın kuzey ve doğusunda, İç Ege'de ve Batı Karadeniz'in kıyı kesimlerinde pus ve yer yer sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç ve kuzeydoğu kesimlerde azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli olarak (40-60 Km/sa) esmesi bekleniyor.

UYARILAR
KUVVETLİ RÜZGAR UYARI: Rüzgarın; Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 Km/sa) olarak eseceği tahmin edildiğinden meydana gelebilecek çatı uçması, ağaç devrilmesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

TOZ TAŞINIMI UYARISI : Güneydoğu Anadolu'nun güneyinde (Gaziantep, Kilis Şanlıurfa ve Mardin) toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah saatlerinde bölgenin kuzeyinde ve doğusunda pus ve yer yer sis hadisesi bekleniyor.

BURSA °C, 24°C
Parçalı ve az bulutlu

ISTANBUL °C, 23°C
Parçalı bulutlu

KIRKLARELI °C, 24°C
Parçalı ve az bulutlu

KOCAELİ °C, 23°C
Parçalı bulutlu

EGE
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde pus ve yer yer sis hadisesi bekleniyor.

A.KARAHISAR °C, 23°C
Parçalı ve az bulutlu

IZMIR °C, 26°C
Az bulutlu

KÜTAHYA °C, 22°C
Parçalı bulutlu

MANISA °C, 28°C
Az bulutlu

AKDENİZ
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA °C, 28°C
Parçalı ve az bulutlu

ANTALYA °C, 29°C
Az bulutlu

HATAY °C, 26°C
Parçalı ve az bulutlu

ISPARTA °C, 23°C
Parçalı ve az bulutlu

İÇ ANADOLU
Parçalı ve az bulutlu, doğusunun yer yer çok bulutlu, Sivas, Kayseri ve Niğde çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA °C, 22°C
Parçalı ve az bulutlu

ESKİŞEHİR °C, 21°C
Parçalı ve az bulutlu

KAYSERİ °C, 21°C
Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak yağışlı

SİVAS °C, 18°C
Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak yağışlı

BATI KARADENİZ
Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah saatlerinde bölgenin kıyı kesimlerinde pus ve yer yer sis hadisesi bekleniyor.

BOLU °C, 20°C
Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra yer yer çok bulutlu

DÜZCE °C, 23°C
Parçalı ve az bulutlu

KASTAMONU °C, 20°C
Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra yer yer çok bulutlu

ZONGULDAK °C, 16°C
Parçalı ve az bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Ordu ve Samsun'un doğu kesimlerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AMASYA °C, 22°C
Parçalı yer yer çok bulutlu

SAMSUN °C, 17°C
Parçalı ve çok bulutlu, doğusu hafif sağanak yağışlı

TOKAT °C, 18°C
Parçalı yer yer çok bulutlu

TRABZON °C, 16°C
Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

DOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğusu ile zamanla bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli(40-60 Km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

ELAZIĞ °C, 25°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere hafif sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

ERZURUM °C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

KARS °C, 17°C
Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

VAN °C, 21°C
Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere hafif sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Siirt çevrelerinin yerel olmak üzere hafif sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Güney kesimlerinde (Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa ve Mardin) toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli(40-60 Km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

DIYARBAKIR °C, 29°C
Parçalı ve yer yer çok bulutlu

MARDİN °C, 26°C
Parçalı ve yer yer çok bulutlu

SIIRT °C, 28°C
Parçalı ve yer yer çok bulutlu, , öğle saatlerinde yerel olmak üzere hafif sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ŞANLIURFA °C, 33°C
Parçalı bulutlu

DENİZLERDE HAVA
Fırtına beklenmiyor.

KARADENİZ
Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz'de doğu ve kuzeydoğudan, öğleden sonra güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan, akşam güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) sabah 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m doğusu 1,0 ila 2,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA
Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan, akşam güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 0,5 ila 0,5m Görüş: İyi.

EGE
Hava Durumu: Az bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege'de doğu ve kuzeydoğudan, akşam güneydoğudan 2 ila 4 (10-30km/sa), Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), akşam 2 ila 4 (10-30 km/sa), güneyi 4 ila 6 (30-50 km/sa) akşam 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, güneyi 1,0 ila 2,0m Güney Ege'nin güneyi 1,5 ila 2,5m Görüş: İyi.

AKDENİZ
Hava Durumu: Az bulutlu, Rüzgar: Batı Akdeniz'de kuzey ve kuzeybatıdan, öğleden sonra güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), akşam saatlerinden sonra 2 ila 4 (10-30 km/sa), Doğu Akdeniz’de batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), akşam 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m Görüş: İyi.

VAN GÖLÜ
Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı hafif sağanak yağışlı, Rüzgar: Güney ve güneybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,75 ila 1,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

'İngiltere, Türkiye ile ilişkiler geliştirme yönünde bir döneme girdi'

Türkiye Geneli Hava Durumu

11 Mayıs 2017 gündeminde neler var?

HSK'ya seçilecek adaylar belirlendi

'Endişelerimizi Trump'a bizzat ileteceğim'